Methodiek

Methodiek

 

De kern van paardencoaching is ervaringsgericht leren: leren door te doen. De gecoachte leert over zichzelf door eerst activiteiten met het paard uit te voeren en daarna gedachten, veronderstellingen, gedrag en gevoelens te verwerken met hulp van de coach. De gecoachte ervaart direct de consequenties van zijn of haar handelen en kan op basis daarvan beslissen of hij of zij het gedrag wil veranderen.

 

Coaching & Counseling -Paardenkracht naar Eigenkracht werkt klacht- en persoonsgericht, verbonden met psychotherapeutische methodieken zowel individueel als in groepsverband.

Maatwerk

 

Als je de opleiding paardencoach met een heel specifiek doel wilt volgen, bijvoorbeeld om kinderen met ADHD of mensen met een verstandelijke handicap te coachen, kan ik overleg met jou een maatwerkopleiding samenstellen. Ik zoek dan andere deskundigen in mijn netwerk die samen met mij de opleiding invulling kunnen geven, zoals een specialist op het gebied van ADHD, een psychiater of fysiotherapeut. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Als je een HRM training wil met een specifiek doel, bijvoorbeeld leiderschap, leidinggevende problemen of samenwerking kan ik in overleg met jou een maatwerktraining samenstellen.

Teamtraining, zit de organisatie goed in het zadel? Of een ontwikkelingsstap  maken bijvoorbeeld communicatie, samenwerking, posities in het team en onderlinge samenwerking. In het optimaal benutten van  competenties/teamontwikkeling, teamuitje/building,  kan ik in overleg een maatwerktraining samenstellen.

Individuele training met een specifiek doel, bijvoorbeeld omgang met stress, burn-out gerelateerde klachten, loopbaanbegeleiding en competenties ontwikkelen, kan ik in overleg een maatwerktraining samenstellen.

Informatie aanvragen