Over ons

Met paardencoaching breng ik twee passies bij elkaar: omgaan met paarden en mensen helpen om hun eigen kracht te vinden.

 

Mijn liefde voor paarden is begonnen in mijn jeugd, op de boerderij van mijn ouders. In mijn herinnering was ik altijd in de stallen met dieren bezig. Vooral met de pony werd ik goede maatjes. Nu ik met mijn man op het platteland woon, heb ik ook weer paarden om het huis. Ze horen bij mijn leven. Ons huis hebben we ‘t Paerdenkot’ genoemd.

 

Iedereen heeft zijn eigen kracht. Ik vind het mooi om mensen te helpen hun eigen kracht te vinden en daardoor meer grip op het leven te krijgen. Daarom heb ik in 2007 de opleiding voor coach en couseler gevolgd bij het Europees Instituut en daarna mijn bureau EigenKans opgericht. In 2013 heb ik ook de opleiding voor equine assisted coach bij de Keulseweg afgerond en ben ik begonnen met paardencoaching, samen met collega’s die ook een passie voor mensen en paarden hebben. Dat maakt voor mij de cirkel rond.

Bekijk het team achter Paardenkracht naar Eigenkracht

Testimonials

Van november 2015 tot en met juli 2016 heb ik in 11 afspraken de paardencoaching gekregen, met name gekregen want ik zie het als kadootje……..we hebben gewerkt aan mijn valkuilen, kwaliteiten en de paarden gaven antwoord op mijn vragen. Mijn verzoek aan de start was meer van hoofd naar hart/gevoel te willen gaan, en dat lukt steeds beter! De paarden zijn helpend en Huberdien is faciliterend, heel bijzonder om te ervaren.

 

Juist mijn affiniteit met paarden (vooral vanuit het verleden) maakte het soms ook lastig. Het los laten en genieten van het moment. In het hier en nu. In cadans zoeken naar evenwicht tussen mij en het dier (dat jouw gedrag spiegelt en waarneemt zonder oordeel)……daar heb ik een boel van kunnen leren.

 

Nu ben ik niet zo zweverig en alternatief, nogal sceptisch ten aanzien van ‘helpers’ maar dit bleek vooral met en voor jezelf aan de slag. Aan het begin had ik niet kunnen verwachten en hopen waar ik nu aan het eind zou staan!

 

Het is best lastig uit te leggen, maar ik kan het iedereen aanraden. Huberdien is een coach pur sang, ze zet je aan het denken, en kan ook confronteren, maar altijd vanuit respect. De ene keer was leuker dan de andere keer (in de regen, wind en kou) maar elke afspraak bouwde verder aan mijn doel, van hoofd naar hart. En wie weet ga ik nog eens voor een APK-tje, net als bij een auto, eens per jaar wat regelier onderhoud!

 

Bedankt, de paarden, en Huberdien (en Jos, voor de gezelligheid af en toe…….)

Macho (hond), Oki, en Oepke (paarden) brengen je direct in contact met jezelf . Zij hebben mij als geen ander weer laten voelen wie ik ben en wat er in mij leeft.

 

Huberdien en Jos, faciliteren dit ervaringsproces door hun compassie, emotionele ruimte, deskundigheid en bescherming/veiligheid. Door oordeelsvrij waar te nemen en open vragen te stellen. Door bij te sturen waar nodig en ook stil te zijn waar gewenst…

 

Zij ontvangen je hartelijk en geven je ook de ruimte om vrij jezelf te kunnen zijn en te ervaren wat zich op ieder moment aandient.

 

Een waardevolle ervaring met paardencoaching die mij echt geraakt en veel geleerd heeft!

 

Heel hartelijk bedankt Huberdien en Jos, en Macho, Oki en Oepke!

Bedankt huberdien voor de sessie met jou prachtige paarden. ik heb een stuk
rouwverwerking gehad hierdoor. het verlies van mijn eigen paard had ik dus
nog niet echt een plekje gegeven. jou sessie heeft daar goed bij geholpen.
jou paard heeft mij weer even bewust gemaakt van het feit dat nee zeggen
soms ook goed is. dat kan ik door de sessie nu ook weer goed toepassen. al
met al, helemaal goed en fijn dat de paarden mij zo snel weer bewust hebben
gemaakt van wie in ben, wat ik kan en dat ik er mag zijn.

top!

Het werken met paarden en Huberdien is echt fantastisch. Na het stellen van mijn coachvraag om meer te leren over leiderschap gingen we aan de slag met een mooi paard. Ik kreeg de kans om te ervaren op welke manier ik in het dagelijks leven leiding geef en waar de knelpunten in de samenwerking met anderen zat. Door dit inzicht ben ik anders in mijn leiderschap gaan functioneren. Het blijft nog steeds actueel in mijn bedrijf en ik denk vaak terug aan het moment met het paard en het inzicht dat dit gaf, dan pas ik mijn gedrag weer aan! Dank je wel Huberdien voor de mooie manier van coachen.

Samenwerking

 

Sinds 2020  werkt Paardenkracht naar EigenKracht samen met Diana van der Gaast.
Diana van der Gaast (1964) is sinds 1994 yogadocent en o.a. opgeleid in Raja Yoga, Poweryoga, Yoga voor ouderen, Kashmiryoga en Restorative Yoga. Daarnaast is zij ook mindfulness trainer. De laatste jaren kenmerken haar lessen zich steeds meer door een zacht en meditatief karakter. Sinds 2012 is zij zich gaan specialiseren in Restorative Yoga, waarin mindfulness een belangrijk onderdeel is. Diana geeft les in verschillende yogastijlen, organiseert stilteretraites en workshops, en geeft meerdere keren per jaar een specialisatie Restorative Yoga voor docenten.

diana
Regelmatig houden wij open dag. Kom je ook een keer kijken?