Bijscholing

Tweedaagse Bijscholing

Tweedaagse bijscholing

Ervaringsgericht werken bij eetstoornissen

Hoe kunnen paarden hierbij ingezet worden?

Inleiding

Een eetstoornis gaat niet over eten. Het gaat over het omgaan met gedachten en gevoelens, om het zoeken naar controle. Herstellen van het eetgedrag en de lichamelijke gevolgen van een eetstoornis zijn belangrijk, maar het is slechts een deel van het genezingsproces. 

De laatste jaren is het aantal mensen dat lijdt aan een eetstoornis fors gestegen. Dit betekent dat de kans groot is dat jij als paardencoach of professional in je werk te maken krijgt met cliënten die lijden aan een eetstoornis. In deze training geven wij onze kennis en ervaring door aan jou. 

Meer informatie

Voor wie?

Deze bijscholing is geschikt voor coaches die jongeren, (jong)volwassen begeleiden en voor coaches die met hulp van paarden werken, of hulpverleners/verzorgers. 

De training heeft een interactief karakter en na de eerste dag kun je er thuis mee aan de slag. 

 

Inhoud
– Theoretisch kader van eetstoornissen (kenmerken, achtergronden, signalen, enz.)

– Optimaliseren van de bejegening

– Praktische oefeningen en activiteiten met behulp van paarden toegespitst op het thema

– Werken in een veilige, respectvolle omgeving (welzijn) voor mens en dier

– Naslagwerk met kennis en achtergronden en werkvormen;

– Huiswerk na de eerste scholing dag om de tweede dag mee aan de slag gaan.

– Interactieve tweede lesdag o.b.v. ingebrachte praktijkervaring door activiteiten met paarden aanbod te laten komen

 

Het resultaat 
– Je hebt basiskennis over achtergronden en kenmerken van eetstoornisproblematiek opgedaan.
– Je hebt handvatten aangereikt gekregen over bejegening en activiteiten die ingezet kunnen worden met behulp van paarden.

– Na afronding van de bijscholing ontvang je een certificaat van deelname.

 

Trainers

Jacodine Minderhoud – van de Velde, orthopedagoog & cognitief gedragstherapeut

Gedurende de veertien jaar waarin zij binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie werkte, specialiseerde Jacodine zich in de behandeling van eetstoornissen. Het werken met deze jongeren was de aanleiding om haar eerste young adultroman te schrijven. Wat je zegt zie je zelf verscheen in 2020 bij Clavis Uitgeverij en gaat over een 17-jarige die vecht tegen haar eetstoornis. 

Meer informatie over Jacodine kun je vinden op www.praktijkeenzorgminder.nl en www.jacodinevandevelde.com

 

Huberdien Westerweele, coach & counselor

Al meer dan vijftien jaar werkt Huberdien met mensen die mentaal en fysiek problemen ervaren om tot maatschappelijke participatie te komen. Huberdien biedt o.a. ondersteuning aan op de leefgebieden, loopbaanbegeleiding en arbeids-reintegratie. 

Meer informatie over Huberdien kun je vinden op www.paardenkrachtnaareigenkracht.nl en www.eigenkans.nl of www.zeeuwsvitaal.nl 

 

Studiebelasting

De studiebelasting van de 2-daagse training is ongeveer 13/14 uur door aanwezigheid bij de praktijkdagen. Daarnaast gemiddeld 6 uur voor het doornemen van de uitgerekte lesstof en het oefenen met opgedane kennis na de eerste bijscholingsdag.

 

Praktische informatie

– 2-daagse training van 10.00 tot 16.30 uur. 

– locatie: Eendekotsweg 1b in Gapinge

– kosten: €795,-. 

De training wordt BTW-vrij aangeboden. Het bedrag dient voor aanvang te zijn voldaan en is inclusief de inzet van de trainers, het gebruik van de paarden op locatie, werkboek, een overheerlijke lunch, onbeperkt koffie, thee, water en seizoenfruit. Wij houden graag rekening met dieetwensen.

Inschrijven en data

Inschrijving

Inschrijven voor seizoen 2024 is nu mogelijk. 

Bij inschrijving/aanmelding wordt €100,- in rekening gebracht. Dit bedrag kan bij betaling van de factuur in mindering worden gebracht. Bij afzegging door de deelnemer vindt geen restitutie plaats.  Het rest bedrag: € 695,00 dient u tweeweken voor aanvang van de bijscholing te hebben overgemaakt op de bankrekening die vermeld staat op de factuur.

Bij vragen over de training of administratieve zaken kunt u contact opnemen via het contactformulier op de website (www.paardenkrachtnaareigenkracht.nl) of telefonisch via 06-33742562. Binnen uiterlijk 5 werkdagen zal er contact met u worden opgenomen.

 

Opleidingsdata

DATUM   KOSTEN RESERVEREN
Za 7 & 14 juni 2024 € 795,- (BTW vrij) Boek nu!

Tweedaagse Bijscholing

 

Van PaardenKracht naar vertrouwen’ in je EigenKracht

Een Tweedaagse training: Vertrouwen in jezelf – voor kinderen en pubers.
Hoe kunnen de paarden hierbij helpend zijn?

 

 

 

Inleiding

Veel kinderen en jongeren (pubers) voelen zich wel eens onzeker over het eigen kunnen en horen wel eens van hun ouders ‘heb vertrouwen in jezelf’. Deze lichte mate aan onzekerheid ontstaat meestal als kinderen zien dat andere kinderen iets beter of iets anders doen dan zijzelf (het vormen van een eigen ‘ik’ ontstaat bij kinderen door zichzelf te vergelijken met andere kinderen). Kinderen worden niet geboren met zelfvertrouwen; het proces van de ontwikkeling van zelfvertrouwen doorloopt het hele leven. Dit proces wordt beïnvloed door wat je kind meemaakt en de persoonlijkheid van je kind (het ene kind heeft meer aanleg om zelfvertrouwen te ontwikkelen dan het andere kind). Ervaringen in de kindertijd hebben de meeste invloed op het krijgen van een positief of negatief zelfbeeld op latere leeftijd. Door het behalen van successen zal het zelfvertrouwen van je kind groeien.