Mini-Retraite

Beleef Mini-Retraite: Yoga en coaching met Paarden op unieke buitenlocatie.

UNIEK in ZEELAND:  Een Workshop weekend vol pure ontspanning en persoonlijke groei met yoga en paardencoaching.

 

Op het Zeeuwse platteland kan je tot rust komen in de natuur en genieten van de heerlijke, gezonde, frisse, zilte Zeeuwse lucht. We organiseren op een unieke buitenlocatie weekenden die in het teken staan van stilte en meditatie. Er worden Yoga workshops gegeven door een zeer deskundig yogadocente Rebecca Vermeirssen van In-Jou. En workshops coaching met Paarden onder leiding van Huberdien Westerweele van Paardenkracht naar Eigenkracht.  Daarnaast kun je (facultatief) individueel deelnemen aan een sessie stoelmassage of een ervaringsgerichte coachsessie met behulp van Paarden en of bijvoorbeeld loopbaancoaching. Verder is er veel ruimte voor stilte en meditatie, individueel of in groepsverband. Je kunt vrij gebruik maken van de prachtige tuin.  Ook een strand/bos wandeling behoort tot de mogelijkheden. Ook is er de mogelijkheid om helemaal niets te doen, een boek te lezen, te wandelen etc.

Meer informatie

Wat kun je verwachten van de mini retraite?

U neemt deel aan sessies/workshops van verschillende disciplines onder professionele begeleiding wat ervoor zorgt dat zowel de beginnende als de gevorderde deel kan nemen aan de workshops. Vanwege het karakter van het weekend werken we met kleinschalige groepen van minimaal 6 en maximaal 10 personen. Dit karakter is een buitenbeleving, waarbij gezondheid, rust, vitaliteit en ontspanning de sleutelwoorden zijn. Een 3-daags arrangement waarbij duurzaamheid voorop staat. Kunnen wij u verleiden tot deelname ?

Voor wie?

Heeft U een Time-out nodig? Gun U zelf dan om deze retraite bij te wonen. Het is de juiste keuze om terug te komen naar de puurheid van Uw leven.

Transformatie door interactie met paarden, yoga, meditatie, mindfulness, gezond, verzorgend voedsel en een mooie omgeving. Volledige ontspanning en in het moment bezig zijn is gegarandeerd. De paarden in de kudde helpen je daarbij.

Accommodatie

De locatie Paardenkracht naar Eigenkracht ligt in een unieke natuurlijke en rustige omgeving. De landelijke weidsheid waar uw zintuigen in alle rust worden geprikkeld, een ware beleving.  Ideaal voor gasten die houden van een rustige ligging en privacy. We werken met kleine groepen en voldoen aan de basisbehoefte van de mens – prikkelarm, een beleving in de natuur, terugkomen bij de natuur.

Workshop weekenden 2020

Donderdag t/m zaterdag 21, 22 en 23 mei
Vrijdag t/m zondag 26, 27 en 28 juni
Vrijdag t/m zondag 17, 18 en 19 juli
vrijdag t/m zondag 4, 5 en 6 september

Thema's

Elk weekend bied iets extra’s waar we in de YOGA en bij de Paarden Coaching bij stil zullen staan.

In chronologische volgorde zijn dit de volgende thema’s.

 

Ready for Spring.
De vogels fluiten, de lucht is blauw, de lente omarm jezelf even nou. De Lenteperiode is al sinds oudher een tijd van opruiming. We ruimen het huis op, planten bloemen in de tuin en maken onze omgeving zomer klaar. Maar hoe zit het eigenlijk met het belangrijkste huis wat je bezit. Hoe zit het met uw lichaam en uw geest. Tijdens dit weekend gaan we aan de slag met opruimen van oude dogma’s die we zonder dat we er erg in hebben geïntegreerd hebben in ons leven. Ieder op ons eigen niveau gaat aan de slag met het omarmen van zijn of haar zelf. De Paarden zullen ervoor zorgen dat uw  dicht bij uw natuurlijke zelf komt en de YOGA en meditaties sessie in de natuur laten uw zintuigen prikkelen. We leren omgaan met alle positieve kwaliteiten die we bezitten in het leven en onszelf in een positief zonnetje te zetten zodat we stralend de zomer in kunnen gaan.

 

Mid Summer Special:
Midden in de Zomer, de kortste nacht van het jaar valt in dit weekend. Tijd om je onder te dompelen in veel licht en in de natuur aanwezig te zijn. Tussen de paarden mediteren en Yoga beoefenen in de buitenlucht. Heerlijk wandelen in de omliggende omgeving langs de zee of je laten masseren en daarna relaxen in de zon. Even pas op de plaats. Kijken waar je staat in het leven zo midden in het jaar kan geen kwaad. Een coaching gesprek samen met de paarden om jouw helemaal een te laten worden me jouzelf. Midden in de zomer jouw rode draad van het leven leren omarmen en vast leren houden.

Tijdens de langste nacht van het jaar zullen we zorgen dat we in de avond een fijn samenzijn hebben, zodat we kunnen genieten van de sterrenhemel boven ons.

 

Free your mind/ End of Summer:
Het  einde van de zomer, de herfst met al haar mooie kleuren staat voor de deur. De kleuren veranderen en de zon schijnt minder fel. Voor sommige mensen ziet het leven eruit als de herfst en wilt men kunnen stralen zoals in de zomer.

Hou doe je dat? Wat voor wijsheid is ervoor nodig om het leven te kunnen omarmen in alle ups en downs. Hoe blijf je recht staan in een wereld die soms anders en aanvoelt voor jou.

De natuur in. Beleef de wonderlijke wereld van de natuur. YOGA, Meditatie, Paarden Coaching en Individuele (optionele) Coaching staan dit weekend in het teken van het vrij maken van onze gedachten. Je vrij voelen om jouzelf te kunnen zijn en je gevoel te omarmen in welke vorm het dan ook komt. Zoals jullie weten groeit de mooie LOTUS bloem uit de modder omhoog tot een prachtige gekleurde bloem. Zonder modder kan ze niet groeien. En zonder tegenslagen in ons leven kunnen wij als mens ook niet groeien. We kunnen juist leren uit deze periodes. Omdenken, Omarmen van jezelf en de liefde durven voelen voor jouzelf als mens. Bewustwording is het woord van dit weekend. Het bewust zijn en plezier beleven aan de wondere wereld waarin we leven door mindfull in het leven te komen staan. Met een doos vol tips en trucs ga je naar huis om weer fris en fruitig met je neus in de wind de Herfst te trotseren en stralend alle jaargetijden van uw leven te omarmen.

Wat biedt het arrangement?

Dit arrangement is inclusief:

 • 2 x overnachting
 • 2 x ontbijt
 • 2 x lunch
 • 2 x diner
  Gebaseerd op Biologische streekproducten
 • koffie of thee en water
 • Seizoen fruit aanwezig
 • Workshops
 • Vrij recreëren op het terrein
 • Gezamenlijke strand/bos wandeling

*overnachtingen (de basic slaapunits voor 2 personen slaapkamers met een gemeenschappelijke badkamer en living)

Heb je geen roommate en wil je toch een kamer boeken? Dat kan! We zoeken dan voor jou iemand van hetzelfde geslacht om de kamer te delen.

PROGRAMMA

Vrijdag

16:00 17:30 Aankomst (ontvangst door Rebecca en Huberdien)
18.00 18.45 Mini meditatie/yoga
19:00 Diner en uitleg programma
20:30 21:30 Kennismaken met de paarden
21:30 22:15 Mini meditatie/yoga

 

Zaterdag
Morning MOUNA: stilte tot na de yogales.

07:00  08.30 YOGA
09.00  10.00 Ontbijt
10.30  12.00 Workshop coaching met hulp van paarden
12:15  13.30 Lunch
13.30  17.00 Individueel Programma.
17.30 18.15 Mini meditatie
18:30 20.00 Diner
20:30 22.00 YOGA, avondsessie YIN

 

Zondag
Morning MOUNA: stilte tot na de yogales.

07:00 08:30 YOGA
09:00 10:00 Ontbijt
10.30 12.00 Workshop coaching met hulp van paarden
12.15 13.30 Lunch
14:00 15:00 Stilte wandeling
15.00 15.30 Afsluiting
—————
09:00 10:00 Ontbijt
10.30 12.00 Workshop coaching met hulp van paarden
12.15 13.30 Lunch
14:00 15:00 Stilte wandeling
15.00 15.30 Afsluiting

 

**Individueel Programma Opties voor zaterdag middag. (1 optie mogelijk per persoon, opgeven bij inschrijving)
De volgende opties zijn mogelijk  vol = vol:

 • Shiatsu stoelmassage
 • Loopbaancoaching
 • Wandelcoaching
 • Competenties kennen en herkennen
 • Individuele coaching met hulp van paarden
 • Of kies voor een middag vrij en geniet van de omgeving
Kosten

Kosten: Prijs € 369,00  incl. BTW pp
Na deelname aan de 3-daagse mini-retraite ontvangt u een persoonlijk souvenir.

Heb je geen roommate en wil je toch een kamer boeken? Dat kan! We zoeken dan voor jou iemand van hetzelfde geslacht om de kamer te delen.

Interesse: Garandeer uw plekje dan op voorhand door U alvast in te schrijven en het eerste termijnbedrag aan te betalen.

Eerste termijn bedrag, te voldoen bij inschrijving €100,00. Na betalen van het voorschot ontvangt u een bevestigingsemail.
Het rest bedrag: €269,00 dient U  twee weken voor aanvang van de retraite te hebben overgemaakt op de bankrekening  die vermeld staat op de factuur.
Facturatie over de bedragen krijgt U over de e-mail.
Restitutie van de bedragen na afzegging is niet mogelijk.
Onder informatie vind u de algemene voorwaarden en privacy regelement

Meenemen

Waar dien je zelf voor te zorgen, tijdens de activiteiten.
YOGA:

Passende kleding, ook een warmere trui en broek ivm eventuele buitenyoga. Yogamat, handdoek en fleecedeken. Mocht U geen eigen YOGA mat bezitten dan graag van te voren aangeven dan regelen wij er 1 voor U.

Paarden coaching:
Passende kleding (kleding wat vies mag worden) en dichte schoenen.

Adres

Adres
PaardenKracht naar EigenKracht

Eendekotsweg 1B
4352 JD Gapinge

Inschrijven

Mijn weekend van voorkeur:
Mijn voorkeur voor het individuele programma (zaterdagmiddag):geen voorkeurShiatsu stoelmassageLoopbaancoachingWandelcoachingCompetenties kennen en herkennenIndividuele coaching met hulp van paardenMiddag vrij en genieten van de omgeving