Mini-Retraite

Beleef Mini-Retraite: Yoga en coaching met Paarden op unieke buitenlocatie.

UNIEK in ZEELAND:  Een Workshop weekend vol pure ontspanning en persoonlijke groei met yoga en paardencoaching.

 

Op het Zeeuwse platteland kan je tot rust komen in de natuur en genieten van de heerlijke, gezonde, frisse, zilte Zeeuwse lucht. We organiseren op een unieke buitenlocatie weekenden die in het teken staan van stilte en meditatie. Er worden Yoga workshops gegeven door een zeer deskundig yogadocente Diana van de Gaast van Yogaflow. En workshops coaching met Paarden onder leiding van Huberdien Westerweele van Paardenkracht naar Eigenkracht.  Daarnaast kun je (facultatief) individueel deelnemen aan een sessie stoelmassage of een ervaringsgerichte coachsessie met behulp van Paarden en of bijvoorbeeld loopbaancoaching. Verder is er veel ruimte voor stilte en meditatie, individueel of in groepsverband. Je kunt vrij gebruik maken van de prachtige tuin.  Ook een strand/bos wandeling behoort tot de mogelijkheden. Ook is er de mogelijkheid om helemaal niets te doen, een boek te lezen, te wandelen etc.

 

De ligging is 5 km van Middelburg, met een van de betere winkelcentrums van Nederland  https://www.top10bezienswaardigheden.nl/nederland/middelburg.htm of weet je een betere site? En 5 km van het historische stadje Veere. https://veere-stad.nl/

Meer informatie

Wat kun je verwachten van de mini retraite?

U neemt deel aan sessies/workshops van verschillende disciplines onder professionele begeleiding wat ervoor zorgt dat zowel de beginnende als de gevorderde deel kan nemen aan de workshops. Vanwege het karakter van het weekend werken we met kleinschalige groepen van minimaal 6 en maximaal 10 personen. Dit karakter is een buitenbeleving, waarbij gezondheid, rust, vitaliteit en ontspanning de sleutelwoorden zijn. Een 3-daags arrangement waarbij duurzaamheid voorop staat. Kunnen wij u verleiden tot deelname ?

Voor wie?

Heeft U een Time-out nodig? Gun U zelf dan om deze retraite bij te wonen. Het is de juiste keuze om terug te komen naar de puurheid van Uw leven.

Transformatie door interactie met paarden, yoga, meditatie, mindfulness, gezond, verzorgend voedsel en een mooie omgeving. Volledige ontspanning en in het moment bezig zijn is gegarandeerd. De paarden in de kudde helpen je daarbij.

Accommodatie

De locatie Paardenkracht naar Eigenkracht ligt in een unieke natuurlijke en rustige omgeving. De landelijke weidsheid waar uw zintuigen in alle rust worden geprikkeld, een ware beleving.  Ideaal voor gasten die houden van een rustige ligging en privacy. We werken met kleine groepen en voldoen aan de basisbehoefte van de mens – prikkelarm, een beleving in de natuur, terugkomen bij de natuur.

Workshop weekenden 2023

5,6 en 7 mei Volgeboekt

1, 2 en 3 september

Thema's

Elk weekend bied iets extra’s waar we in de YOGA en bij de Paarden Coaching bij stil zullen staan.

In chronologische volgorde zijn dit de volgende thema’s.

 

Ready for Spring.
De vogels fluiten, de lucht is blauw, de lente omarm jezelf even nou. De Lenteperiode is al sinds oudher een tijd van opruiming. We ruimen het huis op, planten bloemen in de tuin en maken onze omgeving zomer klaar. Maar hoe zit het eigenlijk met het belangrijkste huis wat je bezit. Hoe zit het met uw lichaam en uw geest. Tijdens dit weekend gaan we aan de slag met opruimen van oude dogma’s die we zonder dat we er erg in hebben geïntegreerd hebben in ons leven. Ieder op ons eigen niveau gaat aan de slag met het omarmen van zijn of haar zelf. De Paarden zullen ervoor zorgen dat uw  dicht bij uw natuurlijke zelf komt en de YOGA en meditaties sessie in de natuur laten uw zintuigen prikkelen. We leren omgaan met alle positieve kwaliteiten die we bezitten in het leven en onszelf in een positief zonnetje te zetten zodat we stralend de zomer in kunnen gaan.

 

Mid Summer Special:
Midden in de Zomer, de kortste nacht van het jaar valt in dit weekend. Tijd om je onder te dompelen in veel licht en in de natuur aanwezig te zijn. Tussen de paarden mediteren en Yoga beoefenen in de buitenlucht. Heerlijk wandelen in de omliggende omgeving langs de zee of je laten masseren en daarna relaxen in de zon. Even pas op de plaats. Kijken waar je staat in het leven zo midden in het jaar kan geen kwaad. Een coaching gesprek samen met de paarden om jouw helemaal een te laten worden me jouzelf. Midden in de zomer jouw rode draad van het leven leren omarmen en vast leren houden.

Tijdens de langste nacht van het jaar zullen we zorgen dat we in de avond een fijn samenzijn hebben, zodat we kunnen genieten van de sterrenhemel boven ons.

 

Free your mind/ End of Summer:
Het  einde van de zomer, de herfst met al haar mooie kleuren staat voor de deur. De kleuren veranderen en de zon schijnt minder fel. Voor sommige mensen ziet het leven eruit als de herfst en wilt men kunnen stralen zoals in de zomer.

Hou doe je dat? Wat voor wijsheid is ervoor nodig om het leven te kunnen omarmen in alle ups en downs. Hoe blijf je recht staan in een wereld die soms anders en aanvoelt voor jou.

De natuur in. Beleef de wonderlijke wereld van de natuur. YOGA, Meditatie, Paarden Coaching en Individuele (optionele) Coaching staan dit weekend in het teken van het vrij maken van onze gedachten. Je vrij voelen om jouzelf te kunnen zijn en je gevoel te omarmen in welke vorm het dan ook komt. Zoals jullie weten groeit de mooie LOTUS bloem uit de modder omhoog tot een prachtige gekleurde bloem. Zonder modder kan ze niet groeien. En zonder tegenslagen in ons leven kunnen wij als mens ook niet groeien. We kunnen juist leren uit deze periodes. Omdenken, Omarmen van jezelf en de liefde durven voelen voor jouzelf als mens. Bewustwording is het woord van dit weekend. Het bewust zijn en plezier beleven aan de wondere wereld waarin we leven door mindfull in het leven te komen staan. Met een doos vol tips en trucs ga je naar huis om weer fris en fruitig met je neus in de wind de Herfst te trotseren en stralend alle jaargetijden van uw leven te omarmen.

Wat biedt het arrangement?

Dit arrangement is inclusief:

 • 2 x overnachting
 • 2 x ontbijt
 • 2 x lunch
 • 2 x diner
  Gebaseerd op Biologische streekproducten
 • koffie of thee en water
 • Seizoen fruit aanwezig
 • Workshops
 • Vrij recreëren op het terrein
 • Gezamenlijke strand/bos wandeling

*overnachtingen (de basic slaapunits voor 2 personen slaapkamers met een gemeenschappelijke badkamer en living)

Heb je geen roommate en wil je toch een kamer boeken? Dat kan! We zoeken dan voor jou iemand van hetzelfde geslacht om de kamer te delen.

PROGRAMMA

Vrijdag

16:00 17:00 Aankomst (ontvangst door Diana, Jos en Huberdien)
18.00 18.45 Mini meditatie/yoga
19:00 Diner en uitleg programma
20:30 21:30 Kennismaken met de paarden

 

Zaterdag

Ochtendstilte: stilte tot na  het ontbijt.
08:00  09.00 YOGA Frisse start van je dag met yoga
09.00  10.00 Ontbijt
10.30  12.00 Workshop coaching met hulp van paarden
12:15  13.30 Lunch
13.30  17.30 Individueel Programma. Hiervoor kunt u zich inschrijven zie **
17.00 18.30 YOGA Restorative.
19:00 20.30 Dineren
20:30 21.30 Klank – Bewustzijn

 

Zondag

Ochtendstilte: stilte tot na het ontbijt
08:00 09:00 YOGA
09:30 10:30 Ontbijt
11.00 12.00 Workshop coaching met hulp van paarden
12.15 13.30 Lunch
14:00 15:00 Stilte wandeling
15.00 15.30 Afsluiting

 

**Individueel Programma Opties voor zaterdag middag. (1 optie mogelijk per persoon, opgeven bij inschrijving)

De volgende opties zijn mogelijk  vol = vol: De inschrijvingskosten zijn € 50,00 per persoon. Te voldoen bij aankomst op de locatie.

 • Loopbaancoaching
 • Wandelcoaching
 • Restorative Yoga met hands-on (helende aanraking – over de kleding heen- van die plekken waar spanning/ongemak te ervaren is)
 • Individuele coaching met hulp van paarden
 • Stoelmassage
 • Of kies voor een middag vrij en geniet van de omgeving
Kosten

Kosten: Prijs € 395,00  incl. BTW pp
Na deelname aan de 3-daagse mini-retraite ontvangt u een persoonlijk souvenir.

Heb je geen roommate en wil je toch een kamer boeken? Dat kan! We zoeken dan voor jou iemand van hetzelfde geslacht om de kamer te delen.

Interesse: Garandeer uw plekje dan op voorhand door U alvast in te schrijven en het eerste termijnbedrag aan te betalen.

Eerste termijn bedrag, te voldoen bij inschrijving €100,00. Na betalen van het voorschot ontvangt u een bevestigingsemail.
Het rest bedrag: €295,00 dient U  twee weken voor aanvang van de retraite te hebben overgemaakt op de bankrekening  die vermeld staat op de factuur.
Facturatie over de bedragen krijgt U over de e-mail. Op de zaterdagmiddag kunt u deelnemen aan de individuele sessie (zie programma) het inschrijvingsbedrag van € 50,00 kunt u bij aankomst contact voldoen.
Restitutie van de bedragen na afzegging is niet mogelijk.
Onder informatie vind u de algemene voorwaarden en privacy regelement

Meenemen

Waar dien je zelf voor te zorgen, tijdens de activiteiten.
YOGA:

Passende kleding, ook een warmere trui en broek ivm eventuele buitenyoga. Yogamat, handdoek en fleecedeken. Mocht U geen eigen YOGA mat bezitten dan graag van te voren aangeven dan regelen wij er 1 voor U.

Paarden coaching:
Passende kleding (kleding wat vies mag worden) en dichte schoenen.

Adres

Adres
PaardenKracht naar EigenKracht

Eendekotsweg 1B
4352 JD Gapinge

Inschrijven

  Mijn weekend van voorkeur:
  Mijn voorkeur voor het individuele programma (zaterdagmiddag):geen voorkeurShiatsu stoelmassageLoopbaancoachingWandelcoachingCompetenties kennen en herkennenIndividuele coaching met hulp van paardenMiddag vrij en genieten van de omgevingRestorative Yoga met hands-on (helende aanraking - over de kleding heen- van die plekken waar spanning/ongemak te ervaren is)

  Door wie?

  Diana van der Gaast (1964) is sinds 1994 yogadocent en o.a. opgeleid in Raja Yoga, Poweryoga, Yoga voor
  ouderen, Kashmiryoga en Restorative Yoga. Daarnaast is zij ook mindfulness trainer. De laatste jaren kenmerken haar lessen zich steeds meer door een zacht en meditatief karakter.

  Sinds 2012 is zij zich gaan specialiseren in Restorative Yoga, waarin mindfulness een belangrijk onderdeel is. Diana geeft les in verschillende yogastijlen, organiseert stilteretraites en workshops, en geeft meerdere keren per jaar een specialisatie Restorative Yoga voor docenten.

  https://www.yogaflow.nl/

  Huberdien Westerweele (1957)

  Huberdien is werkzaam als register Coach & Counselor en Equine Assisted coach en oprichter/eigenaar van EigenKans en Paardenkracht naar EigenKracht.
  Haar passie: liefde voor mensen, paarden en alle andere dieren. Ruime ervaring in het begeleiden van mensen met psychische problematiek, ondersteuning bieden op de leefgebieden, loopbaanbegeleiding en arbeidsre-integratie.

  Erleben Sie einen Mini-Retreat: Yoga und Coaching mit Pferden auf einer besonderen Außenanlage.

  Einzigartig in Zeeland: Ein Workshop-Wochenende voll purer Entspannung und persönlichem Wachstum mit Yoga und Pferdecoaching.

   

  Auf dem zeeländischen Land können Sie in der Natur zur Ruhe kommen und die herrliche, gesunde, frische und salzige Luft genießen.

  Wir organisieren auf einer einzigartigen Außenanlage Wochenenden, die im Zeichen von Ruhe und Meditation stehen. Die Yoga-Kurse werden von einer sehr kompetenten Yogalehrerin, Diana van de Gaast von Yogaflow, gegeben. Die Workshops Coaching mit Pferden sind unter der Leitung von Huberdien Westerweele von Paardenkracht naar Eigenkracht. Zusätzlich können Sie noch eine Stuhlmassage buchen oder ein abgestimmtes individuelles Coaching bekommen mit Hilfe von Pferden oder z. B. auch ein Karriere-Coaching. Des Weiteren ist viel Raum für Stille und Meditation, alleine oder in der Gruppe. Der prächtige Garten steht Ihnen zur freien Verfügung. Eine Strand-/Waldwanderung ist natürlich auch möglich. Sie oder können auch Nichts tun, ein Buch lesen, wandern usw.

  Weitere Informationen

  Was können Sie von dem Mini Retreat erwarten?

  Sie nehmen an Sitzungen/Workshops aus verschiedenen Disziplinen unter professioneller Leitung teil. Was bedeutet, dass sowohl Anfänger als auch Fortgeschrittene teilnehmen können. Der Charakter des Boost Days an sich macht es schon aus, dass wir mit kleinen Gruppen von 6 bis max. 10 Personen arbeiten. Dieser Charakter ist eine außergewöhnliche Erfahrung, wobei Gesundheit, Ruhe, Vitalität und Entspannung die Schlüsselwörter sind. Ein Drei-Tages-Erlebnis, wobei Nachhaltigkeit im Vordergrund steht. Können wir Sie zur Teilnahme bewegen?

  Für wen?

  Brauchen Sie eine Auszeit? Gönnen Sie sich dann diesen Mini retreat. Es ist die richtige Wahl, um zu der Reinheit Ihres Lebens zurückzufinden.

  Transformation durch Pferde, Yoga, Meditation, Mindfullness, gesundes vollwertiges Essen und eine schöne Umgebung. Vollkommene Entspannung und Erleben im Hier und Jetzt sind garantiert. Die Pferde in der Herde helfen Ihnen dabei.

  Weisheit Unterkunft (Location)

  Die Anlage “Paardenkracht naar eigen kracht” liegt in einer einmaligen, natürlichen und ruhigen Umgebung. Die ländliche, wo Ihre Sinne in aller Ruhe stimuliert werden, ist ein wahres Erlebnis. Ideal für Gäste, die Ruhe und Privatsphäre lieben. Wir arbeiten mit kleinen Gruppen und erfüllen die Grundbedürfnisse des Menschen: wenig Reize, ein Naturerlebnis, zurückfinden zur Natur.

  Workshop-Wochenenden 2023

  5,6 en 7 mei

  1, 2 en 3 september

  Themas

  Jedes dieser Wochenenden bietet etwas Besonderes was wir beim Coaching mit Pferden und beim Yoga sehr wertschätzen.

   

  Spring

  Die Vögel zwitschern, die Luft ist blau, der Frühling, umarm Dich selbst mal eben. Der Frühling ist seit jeher eine Zeit des Aufräumens. Wir räumen das Haus auf, pflanzen Blumen in den Garten und bereiten unsere Umgebung auf den Sommer vor. Aber wie steht es eigentlich mit dem wichtigsten Haus, dass Sie besitzen? Wie sieht es aus mit Körper und Geist? An diesem Wochenende räumen wir alte Klischees auf, die wir ohne weiter darüber nachzudenken in unser Leben integriert haben. Ein jeder wird auf seinem eigenen Niveau sich selbst umarmen. Die Pferde sorgen dafür, dass Sie sich selbst sehr nahe kommen. Und die Yoga und Meditationseinheiten in der Stille der Natur werden Ihre Sinne stimulieren. Wir lernen mit allen Eigenschaften umzugehen, die wir besitzen und lernen uns selbst scheinen zu lassen, sodass wir strahlend dem Sommer entgegen gehen können.

   

  Mid Summer Special

  Mitten im Sommer. Die kürzeste Nacht des Jahres fällt in dieses Wochenende. Zeit einzutauchen in viel Licht und in der Natur anwesend zu sein. Zwischen Pferden meditieren und Yoga-Übungen an der frischen Luft. Herrlich wandern am Meer und in der Zeeländischen Umgebung. Oder Sie können sich massieren lassen und danach in der Sonne relaxen. Eben auf der Stelle laufen. Zu wissen wo Sie stehen im Leben, so mitten im Jahr, das kann nicht schaden. Ein Coach Gespräch zusammen mit Pferden, um dich eins werden zu lassen mit dir selbst. Mitten im Sommer deinen roten Faden des Lebens umarmen und festhalten lernen.

  Während der längsten Nacht des Jahres sorgen wir für ein schönes Zusammensein, sodass wir den Sternenhimmel über uns genießen können.

   

  Free your mind/End of summer

  Ende des Sommers. Der Herbst mit al seinen Farben steht vor der Tür. Die Farben verändern sich und die Sonne scheint weniger stark. Für manche Menschen sieht das Leben aus wie der Herbst und man möchte strahlen können wie im Sommer.
  Wie macht man das? Welche Weisheit ist dafür nötig, um das Leben umarmen zu können bei allen Ups und Downs? Wie bleibst du aufgerichtet in einer Welt, die sich manchmal anders anfühlt.
  Gehe in die Natur und erlebe die wunderbare Welt der Natur. Yoga, Meditation, Pferde Coaching und individuelles (optional) Coaching stehen dieses Wochenende im Zeichen, uns von unseren Gedanken zu befreien. Dich frei fühlen und Du selbst sein zu können und dein Gefühl zu umarmen, in welcher Form auch immer es kommt. So wie Ihr wisst, wächst die schöne Lotusblume durch den Schlamm zu einer wunderschönen farbigen Blume heran. Ohne Schlamm kann sie nicht wachsen. Und ohne Rückschläge in unserem Leben können wir als Mensch auch nicht wachsen. Wir lernen von diesen Dingen. Umdenken und dich selbst umarmen und dir zustehen, die Liebe für dich selbst als Mensch zu fühlen.
  Bewusstwerden steht im Zeichen dieses Wochenendes. Sich bewusst werden und Freude erleben an der wunderbaren Welt in der wir leben, durch ‚mindfull‘ im Leben zu stehen. Mit einer Kiste voll Tipps und Tricks kehren Sie nach Hause zurück, um frisch und fruchtig dem Herbst zu trotzen und strahlend alle Jahreszeiten Ihres Lebens zu umarmen.

  Was bietet das Arrangement?

  Das Arrangement beinhaltet:

  • 2 x Frühstück
  • 2 x Übernachtung
  • 2 x Lunch
  • 2 x Dinner
   (basiert auf biologischen heimischen Produkten)
  • Kaffee Tee und Wasser
  • Früchte der Saison
  • Workshops
  • Terrain zur freien Verfügung
  • Gemeinsame Wald- und Strandwanderung

  Übernachtungen: Standard Doppelzimmer mit gemeinschaftlichem Bad und Wohnzimmer. Haben Sie keinen Zimmergenossen und wollen aber doch ein Zimmer mieten? Das geht auch. Wir sorgen dann dafür, dass jemand von gleichem Geschlecht mit Ihnen das Zimmer teilt.

  PROGRAMMA

  Vrijdag

  16:00 17:00 Aankomst (ontvangst door Diana, Jos en Huberdien)
  18.00 18.45 Mini meditatie/yoga
  19:00 Diner en uitleg programma
  20:30 21:30 Kennismaken met de paarden

   

  Zaterdag

  Ochtendstilte: stilte tot na  het ontbijt.
  08:00  09.00 YOGA Frisse start van je dag met yoga
  09.00  10.00 Ontbijt
  10.30  12.00 Workshop coaching met hulp van paarden
  12:15  13.30 Lunch
  13.30  17.30 Individueel Programma. Hiervoor kunt u zich inschrijven zie **
  17.00 18.30 YOGA Restorative.
  19:00 20.30 Dineren
  20:30 21.30 Klank – Bewustzijn

   

  Zondag

  Ochtendstilte: stilte tot na het ontbijt
  08:00 09:00 YOGA
  09:30 10:30 Ontbijt
  11.00 12.00 Workshop coaching met hulp van paarden
  12.15 13.30 Lunch
  14:00 15:00 Stilte wandeling
  15.00 15.30 Afsluiting

   

  **Individueel Programma Opties voor zaterdag middag. (1 optie mogelijk per persoon, opgeven bij inschrijving)

  De volgende opties zijn mogelijk  vol = vol: De inschrijvingskosten zijn € 50,00 per persoon. Te voldoen bij aankomst op de locatie.

  • Loopbaancoaching
  • Wandelcoaching
  • Restorative Yoga met hands-on (helende aanraking – over de kleding heen- van die plekken waar spanning/ongemak te ervaren is)
  • Individuele coaching met hulp van paarden
  • Stoelmassage
  • Of kies voor een middag vrij en geniet van de omgeving
  Kosten

  Kosten: Preis €395,00  inkl.  Mwst. p. P.

  • Nach Teilnahme an dem 3-Tage Mini-Retreat erhalten Sie ein persönliches Andenken.
  • Wenn Sie keinen Zimmergenossen haben und trotzdem ein Zimmer buchen wollen, ist das kein Problem. Wir suchen jemanden von gleichem Geschlecht, der mit Ihnen das Zimmer teilt.
  • Interesse: Garantieren Sie sich dann Ihren Platz im Voraus, indem Sie sich schon anmelden und die Anzahlung leisten.
  • Die Anzahlung von 100€ muss bei Anmeldung überwiesen werden. Nach der Anzahlung erhalten Sie eine Bestätigungsmail.
   Der Restbetrag von 295,00€ muss 2 Wochen vor Anfang des Retreats auf unser Konto, welches auf der Rechnung angegeben ist, überwiesen werden.
   Die Rechnung über diese Beträge erhalten Sie per Mail.
   Rückerstattung dieser Beträge ist nach Absage nicht möglich.
   Unter Informationen finden Sie unsere Allgemeinen Geschäftsbedingungen und die Datenschutzerklärung.
  Mitnehmen

  Dafür müssen Sie selbst sorgen:

  YOGA:

  Passende Kleidung, auch einen wärmeren Pulli und Hose, falls Yoga draußen stattfindet. Yogamatte, Handtuch  und Fleecedecke. Wenn Sie keine eigene Yogamatte haben, bitte teilen Sie uns das im Vorfeld mit, dann bekommen Sie eine von uns.

  Coaching mit Pferden:

  Passende Kleidung, die auch ein bisschen dreckig werden kann und feste Schuhe.

  Adresse

  Adres
  PaardenKracht naar EigenKracht

  Eendekotsweg 1B
  4352 JD Gapinge

  Anmelden

   Mein bevorzugtes Wochenende:
   Mein Vorzug bei dem Individuellen Programm:Egal (kein Vorzug)Shiatsu stuhlmassageberufscoachingWandercoachingKompetenzen kennen und erkennenIndividuele coaching met hulp van paardenfreier Nachmittag um von der Umbgebung zu Genießen