Wat is paardencoaching ?

Paardencoaching is coaching met inzet van paarden. Paarden geven ons terug wat wij doen. Ze houden hun adem in als wij gespannen zijn. Ze ontspannen als wij ontspannen. Ze lopen weg als wij ons afsluiten. Ze denken daar niet over na en verschuilen zich niet achter mooie woorden. Paarden houden ons een glasheldere spiegel voor.

 

Met paardencoaching voer je activiteiten met paarden uit. Je zit niet op het paard, maar staat of loopt ernaast. Als coach observeer ik wat er gebeurt. Het gaat er niet om of je het goed of fout doet: we bespreken samen wat je gedrag met het paard doet, welk gevoel dat bij je oproept en of je dat herkent in je leven. We ontdekken wat je kan veranderen in je gedrag en ervaren hoe het paard daarop reageert. Zo leer je in de praktijk hoe je beter in je vel kan komen te zitten door je eigen kracht te benutten.

 

Je kunt van paardencoaching gebruik maken als volwassene en voor kinderen, en zowel individueel als in groepen.

Een paard heeft geen zelfbeeld, goed noch slecht, Dus hij hoeft geen rol te spelen en hij hoeft ook niet van zichzelf te houden of een hekel aan zichzelf te hebben, Hij heeft geen zelf ! Vrij zijn van de last van je zelf.

Bron: Dier en Nu | Eckhart Tolle