Team

okie

Een oudere sensitieve dame, die goed weet wat ze wil. Woont sinds haar tweede levensjaar bij ons op het ‘t Paerdekot. Naast eten vindt ze werken met mensen en coachen heel leuk en geeft daarnaast aan dat ze heel goed voor zichzelf kan zorgen.

Okareina (1996)
KWPN
Roepnaam: Okie
Oepke2

Oepke woont sinds 2015 bij ons en is een lief stoer paard. Ze is goed in lessen over leiderschap, zelfvertrouwen en grenzen aangeven. Oepke is een groot paard met letterlijk en figuurlijk een groot hart. Ze is gek op mensen, vooral op de aandacht die men geeft en ze leert mensen graag hun grenzen te bewaken.

Oepke Wieberta. P. (2004)
KFPS
Roepnaam: Oepke
rocky

Een lief met pit in. Sinds april 2018 bewoner van 't Paerdenkot. Vriendje voor Spikey om samen in de wei te lopen.
Rocky oogt introvert en gaat toch stiekem zijn eigen gang. Een echte aanvulling in ons team.

Rozinante Grappa (2011)
NMPRS
Roepnaam: Rocky
spikey

Zachtaardig, verlegen en super lief is Spikey. Dat is de reden waarom hij is komen wonen op het ‘t Paerdekot, een fantastisch coachpaardje. Ondanks zijn formaat (80 cm hoog) neemt Spikey zijn werk serieus, zowel voor kinderen als grote mensen kan hij met zijn inbreng mooie inzichten en dus veranderingen teweeg brengen.

Ydoorns Spikey (2014)
NMPRS.
Roepnaam: Spikey
IMG-20211031-WA0001 (002)

Hij is onze 4de Flatcoated retriever hond, sinds 1986 hebben wij een Flatcoated op het Eendekot. Hij is nog jong en super enthousiast als er een bezoeker komt en vindt het gezellig om bij de coaching aanwezig te zijn. Hij houdt van iedereen met name als je aandacht aan hem wil geven.

Ruby (2021)
Flatcoated retriever
huberdien

Huberdien is werkzaam als register Coach & Counselor en Equine Assisted coach en oprichter/eigenaar van EigenKans en Paardenkracht naar EigenKracht.
Haar passie: liefde voor mensen, paarden en alle andere dieren. Ruime ervaring in het begeleiden van mensen met psychische problematiek, ondersteuning bieden op de leefgebieden, loopbaanbegeleiding en arbeidsre-integratie.

Huberdien Westerweele (1957)
Coach & Counselor en Equine Assisted coach
Marjolein-Guit

Oprecht betrokken bij iedereen en alles wat leeft. Groot hart voor mensen, dieren (waaronder paarden) en natuur. Echt, integer tot op het bot, inlevend en met een enorme compassie voor leed.

Voor uiteenlopende en complexe psychische en psychiatrische problemen kun je direct bij mij terecht, in mijn eigen psychologische praktijk Via Guit (www.viaguit.nl en www.adhd-helpdesk.nl).

Mijn betrokkenheid bij mens en dier en ruime ervaring als psycholoog, zet ik tevens van harte in bij het begeleiden van jong en oud met paarden, samen met betrokken collega’s van EigenKans.

Marjolein Guit (1967)
psycholoog
diana2

Sinds 2020 werkt Paardenkracht naar EigenKracht samen met Diana van der Gaast.
Diana van der Gaast is sinds 1994 yogadocent en o.a. opgeleid in Raja Yoga, Poweryoga, Yoga voor ouderen, Kashmiryoga en Restorative Yoga. Daarnaast is zij ook mindfulness trainer. De laatste jaren kenmerken haar lessen zich steeds meer door een zacht en meditatief karakter. Sinds 2012 is zij zich gaan specialiseren in Restorative Yoga, waarin mindfulness een belangrijk onderdeel is. Diana geeft les in verschillende yogastijlen, organiseert stilteretraites en workshops, en geeft meerdere keren per jaar een specialisatie Restorative Yoga voor docenten.

Diana van der Gaast (1964)
Yoga lerares
Jacodine-Minderhoud


Eigenwijs, doorzetter, groot inlevingsvermogen en betrokken. Enkele eigenschappen die me hebben geholpen om te komen waar ik nu sta. Na veertien jaar als behandelaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie te hebben gewerkt pas ik nu mijn ruime werkervaring toe in mijn eigen praktijk. Begin 2021 startte ik Praktijk Een Zorg Minder en sindsdien combineer ik mijn vak met het schrijven van boeken. Twee passies die voor mij een optimale combinatie blijken te zijn. De laatste tien jaar heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen en dat is ook precies het thema van mijn eerste boek.
Daarnaast heb ik ruime ervaring met angst- en stemmingsproblematiek en kun je onder andere met opvoedingsvragen en zelfbeeldproblematiek bij mij terecht.

Jacodine Minderhoud – van de Velde (1974)